Utrecht 900

Speciaal voor het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht hebben Brouwerij Hommeles en Brouwerij De Dorstlesser de handen ineen geslagen om een bijzonder jubileumbier te brouwen. Bij het ontwikkelen van het recept kwamen we al snel op het idee om te brouwen met een ingrediënt dat 900 jaar geleden ook gebruikt werd voor het maken van bier: gagel. Deze voorloper van hop werd in de eerste plaats gebruikt als conserveermiddel, maar zorgde ook voor de bittere tonen in het bier.

Gagel was een belangrijk handelsproduct voor de stad Utrecht. Vandaar dat we nog steeds de Gageldijk, Fort de Gagel, het Gagelbos en Kinderboerderij de Gagelsteede terugvinden in het Utrechtse. Volg de QR-code op de fles voor een kort filmpje over het Utrecht 900 bier: van gagel naar hop.

Vier 900 jaar Utrecht met een feestelijke fles jubileumbier. Plop die kurk en proost samen met buren, vrienden of familie op ons stadsie. ’T moois van allemaol.

Video

De Dorstlesser i.s.m. Brouwerij Hommeles

Voice-over

Henk Westbroek

Locatie

Utrecht

Wij zijn ook benieuwd naar jouw verhaal! Schrijf een recensie via het roze vinkje en help ons zo onze producten te verbeteren!

© 2021 De Dorstlesser. All rights reserved.